Арлекин 2018 - АРЛЕКИН

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Арлекин 2018

МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ
ЗА ДЕТСКО И МЛАДЕЖКО МЕДИЙНО  ИЗКУСТВО

         
СЕ ПРОВЕЖДА ПОД ПАТРОНАЖА НА МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА,
СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ОБЩИНА ВАРНА И  ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА

            
    С
TАТУТ НА ФЕСТИВАЛА

КИНО И ТЕЛЕВИЗИЯ

Този раздел включва филми с мото "Светът в моите очи" и историческа тема "Българите, кои сме ние?"

Краен срок за получаване на идеи за сценарий - 25 декември 2017г.  Всички видеопродукти трябва да бъдат с времетраене до 8 минути.
arlekinfestival@abv.bg

I. ИГРАЛНИ И ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ

Първи етап - представяне на идеите  
Предложените идеи за сценарии от младите автори, трябва да бъдат в обем до  три страници. Авторите на избраните  от професионално жури  идеи  получават награда-безплатно обучение.
Втори етап - обучение
По време на обучението одобрените идеи се доразвиват в сценарии. Обучението се извършва във виртуална видеокласна стая и индивидуални консултации по скайп от януари,  до 15 март 2018 г/. Преминалите курса на  обучение след успешно полагане на тест, получават сертификат.
 Избраните от професионално жури пет сценария се заснемат от  професионален екип с осигурена техника под ръководството на автора на сценария, който подбира актьорския състав от своето училище или град. Останалите сценарии авторите заснемат с телефон, любителска камера, фотоапарат и т.н.  с подкрепата  на екипа на "Арлекин" /като консултации/. Номинираните филми се  състезават по време на четирите фестивални  дни в гр.Варна.

II. ВИДЕОКЛИП – това са преди всичко клипове предназначени за реклама, послания  заснети и монтирани от деца с различни устройства - мобилен телефон, фотоапарат, любителска камера.

Заявка за участие до 25 декември 2017г.
Краен срок за получаване на видеоклипа - 30 март  2018 г. Екипът на "Арлекин" се ангажира да дава безплатни консултации при изработката на клипа.
arlekinfestival@abv.bg
III. РЕПОРТАЖНИ ФИЛМИ – филми, заснет и монтиран от деца с различни устройства – мобилен телефон, фотоапарат, камери.

Заявка за участие до 25 декември 2017г.
Краен срок за получаване на репортажния филм -  30 март 2018 г.  arlekinfestival@abv.bg

АНИМАЦИОННИ ФИЛМИ

Заявка за участие до 25 декември 2017г.

Програмата „Детска анимация“ към Международния фестивал „Арлекин“ очаква вашите, създадени от деца, анимационни филми.
Програмата съдържа три категории:
1 категория MINI: филми, създадени от деца на възраст до 11 години.
2 категория MIDI: филми, създадени от деца и младежи между 12 и 15 години.
3 категория MAXI: филми, създадени от младежи между 16 и 20 години.
Филмите ще бъдат селекционирани от комисия от професионалисти в областта на анимацията и киното. Като специално внимание ще се обърне върху изобразителните качества на създадените от децата филми, върху художествената им експресия и емоция.

ИНТЕРНЕТ МЕДИИ

Заявка за участие до 25 декември 2017г.
Сайтове, създадени и модерирани от деца
Сайтовете се  номинират в три категории, които определят качеството на сайта – съдържание /информация, култура, образование/, дизайн и навигации.

Краен срок за получаване на репортажния филм -  30 март 2018 г.  arlekinfestival@abv.bg
arlekinfestival@abv.bg

РАДИОПРЕДАВАНИЯ

Заявка за участие до 25 декември 2017г.

Краен срок за получаване на репортажния филм -  30 март 2018 г.  arlekinfestival@abv.bg

   НАГРАДИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРИСЪДЕНИ ОТ МЕЖДУНАРОДНО ЖУРИ.  ОТЛИЧЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ ОТ ВСИЧКИ КАТЕГОРИИ ЩЕ ПОЛУЧАТ СТАТУЕТКА, ДИПЛОМ И МАТЕРИАЛНА НАГРАДА и ще бъдат качени на
YouTube канал: https://www.youtube.com/channel/UC0x8ce9ORL14DmSUIj-IOJA
Приложение за сматрфони: Мапс Арлекин - от Google Play Magazine

ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН КОНКУРС - СПЕКТАКЪЛ "КИНОТО - МОЯ ЛЮБОВ, МОЯ ПЕСЕН"
ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПЕСЕН ОТ ФИЛМ ИЛИ МЮЗИКЪЛ
 12 юни 2018 ГРАД ВАРНА  
СТАТУТ       
                                                                                                                                                               
Право на участие в конкурса имат деца и младежи на възраст от 10 до 30 години.  Изпълнителите са разделени по възрастови групи.         

I    група   10 – 14 години                                                                                        II   група   15 – 19 години                                                                              III  група    20 – 30 години                                                                                                                                                IVгрупа    дуети, вокални формации и вокални групи

Възрастта на участниците се определя с навършените години към датата на конкурса. За непълнолетните е задължително да се представи декларация  свободен текст за съгласие от родителите или настойника, за заснемане и излъчване на изпълнителя в ТВ ефир и Интернет медии.
                                                                                                                                                                                                 


ЖУРИ  

В международното жури участват изтъкнати музикални специалисти, изпълнители и музикални мениджъри. Петчленно  жури с председател доцент Етиен Леви след прослушване ще номинира най-добрите изпълнители от всички категории за участие в КОНЦЕРТА СПЕКТАКЪЛ.  Класирането от журито не подлежи на обжалване.
РЕГЛАМЕНТ                                                                                                  
Конкурсът се провежда в два кръга. Първи кръг на 17 и 18 март
2018 г. в град София ще се проведе предварителен конкурс за определяне на участниците в концерт спектакъл "Киното -моя любов, моя песен". Кандидат изпълнителите от всички възрастови групи подават заявка за участие в която посочват две изпълнения. Първата песен, трябва да презентира изпълнителя пред журито.  Езика на който, се изпълнява песента е по собствен избор. Втората песен,трябва да бъде от САУНДТРАК на игрален, анимационен филм или мюзикъл по собствен избор.  Тази песен ще участва след номинациите на журито в Концерта-Спектакъл.   Времетраене - изпълненията не трябва да са по-дълги от 3.30 мин.
На 21  март 201
8 на сайта на фестивала arlekinfest.com ще бъде публикуван списък с имената на класираните изпълнители и групи за участие в концерта-спектакъл”Киното – моя любов , моя песен. До 30 април 2017г. класираните участници трябва да потвърдят участието си на адрес arlekinfestival@abv.bg
Втори кръг победителите от първи кръг се състезават по категории  на 12 юни 2018г., 20 часа  град Варна за "Гран при" и "Арлекин".
 
НАГРАДЕН ФОНД

Голямата награда  ГРАНД  ПРИ   -  1000ЛВ.     
Награди за 1, 2 и 3-то място във възрастовите групи   
Специална награда на журито -  за особенно стойностно       изпълнение в музикално отношение на публиката и др.           

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ    
 
   Заявки за участие  по приложеният образец се приемат не по-късно от 30 януари 2018г. на адрес arlekinfestival@abv.bg   Заявки по телефона не се приемат. Задължително да се посочва телефон и е-mail за обратна връзка. Непълно и некоректно попълнени и неподадени заявки в посочения срок, не се вземат предвид.     
 ОБЩИ УСЛОВИЯ         
      ОРГАНИЗАТОРЪТ  си запазва правото за всякакъв вид документиране, филмиране,видеозаснемане и распространение на материали,без заплащане на права и обезщетения. Разходите по пребиваването на участниците и техните придружители са за тяхна сметка. Нощувки за участниците и придружители могат да бъдат резервирани на имейл адрес  arlekinfestival@abv.bg  

Очаквайте п
овече информация на сайта на фестивала    http://arlekinfest.com/
                                                                                            
за контакт:  тел. 0888 621 261

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню